Oververmoeidheid duizeligheid

Als je last hebt van bloedarmoede dan kan het zijn dat je last hebt van oververmoeidheid en van duizeligheid. Deze klachten komen hier samen, maar deze kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld ongezond eten, stress, het te druk hebben en zo zijn er nog meer redenen voor op te noemen. Je hebt veel vocht nodig, maar je moet er ook voor zorgen dat je duizeligheid snel af kan nemen.

Als je moe bent, neem dan je rust, je lichaam geeft aan dat je teveel hebt gedaan, of bijvoorbeeld te snel bent opgestaan of teveel achter elkaar hebt gedaan. Neem dan nu de tijd om je lichaam even te laten herstellen, ga even een half uurtje zitten of liggen en doe je ogen dicht. Een half uurtje rusten kan er al voor zorgen dat je nieuwe energie krijgt en jezelf op deze manier op kunt laden volgens gezondheidsexperte I. Vervotte. Dit is een keuze die je zelf moet maken, je lichaam geeft het aan wanneer het even genoeg is en bij oververmoeidheid kan dan duizeligheid optreden.

Daarom is het goed dat wanneer je moe bent je hier ook even aan toe geeft en even gaat zitten of liggen, ander is er een kans dat je last krijgt van duizeligheid.

Neem de tijd om je lichaam te laten rusten, als je een drukke dag hebt gehad, plan de volgende dag dan wat minder in zodat je kunt herstellen.