Oververmoeidheid klachten

Ken je de oververmoeidheid klachten? Het is maar beter dat je deze herkent zodat je op tijd een stapje terug kunt doen. Merk je dat je door de drukte moeilijk in slaap kunt vallen hoewel je aan het einde van de dag helemaal gesloopt en moe bent?

Merk je dat je in de ochtend niet meer op wilt staan omdat je je moe voelt? Dit kunnen oververmoeidheid klachten zijn. Het kan zijn dat je langere tijd alleen maar door bent gegaan, bijvoorbeeld een verbouwing aan je huis, een opdracht op het werk die op tijd af moest. Het roept allemaal stress op en dat kan er voor zorgen dat je je een paar weken of maanden voor 150% in hebt gezet, maar dat kost op den duur jou je gezondheid als je je rust niet pakt.

Oververmoeidheid SymptomenNa het werken dien je zo nu en dan rust te nemen, doe je dat niet, dan heb je alleen jezelf hiermee. De oververmoeidheid klachten zullen dan optreden en je merkt dat je snel prikkelbaar bent, klusjes niet af kunt maken en alles uit gaat stellen.

Verder heb je ook veel behoefte aan rust, je wilt niets aan je hoofd hebben en misschien alleen maar liggen. Het is dan tijd dat je aan jezelf denkt want de oververmoeidheid klachten moeten niet de overhand krijgen.

Plan een dagje vrij, zorg dat je uit kunt slapen en dan niets hoeft te doen. Je moet altijd aan jezelf denken en op tijd je rustmomenten inplannen zodat je op kunt laden! Bij lichamelijke vermoeidheid moet je je lichaam de tijd geven om te herstellen. Iets wat veel mensen helpt is bijvoorbeeld een spiritueel moment inbouwen. Hiervoor kan je op de blog van Nasma heel wat goede tips terugvinden.

Ook is een gezonde voeding van groot belang. Volg hiervoor voedingsschema’s die op het internet in vele getalen te vinden zijn. Bij geestelijke vermoeidheid (niet los kunnen laten van problemen, werk enz.) is het zeer belangrijk om te ontspannen en je hoofd leeg te kunnen maken. Lukt dit niet dan zal stress zou parten gaan spelen en wellicht zal dit tevens leiden tot oververmoeidheid.