Oververmoeidheid medicijnen

Als je last hebt van oververmoeidheid heb je misschien al eens gedacht of dat er een medicijn voor beschikbaar is. Maar er is geen medicijn dat je hierbij kan helpen, het gaat er om dat je het zelf weer op gaat pakken. De oververmoeidheid kan veroorzaakt worden door lichamelijke en psychische klachten.

Wanneer de oververmoeidheid wordt veroorzaakt door stress, zal de stress moeten worden weggenomen zodat je van de oververmoeidheid af kunt komen. Maar wanneer de stressfactor weg is genomen ben je er nog niet. Je moet alles namelijk heel langzaam op bouwen, nieuwe stress kan weer een nieuwe oververmoeidheid veroorzaken. Je kunt wel wat doen aan je weerstand, daar kun je altijd extra vitaminen voor pakken.

Daarnaast zijn er ook oorzaken die je wel met medicatie weg kunt nemen, maar er is geen pilletje dat je van de oververmoeidheid af helpt. Maar wanneer je bijv. een te hoge bloeddruk hebt die samen gaat met oververmoeidheid dan kun je er wel wat voor krijgen zodat je bloeddruk naar beneden gaat.

Het belangrijkste is dat je zelf goed naar je lichaam luistert. Je kunt regelmatig en ook voldoende lang uitrusten, een goede nachtrust kan hierbij ook helpen. Hierbij moet je eraan denken dat je niet de fout maakt om de hele dag aan slapen of liggen op de bank toe te geven. De conditie moet lichamelijk en geestelijk goed en in balans zijn wil je hier weer goed uit komen. Wil je toch goed slapen, dan kan je altijd voor een goed supplement als Valeriaan of Spirulina kiezen, natuurlijke producten die je helpen om beter te slapen.

Je uithoudingsvermogen is hierbij dan ook van belang, sporten zou een goede oplossing zijn! Er wordt wel eens gezegd dat bewegen een goed medicijn is om van de oververmoeidheid af te komen, vaak moet je het patroon even doorbreken.

Welke medicijnen kun je gerust gebruiken bij oververmoeidheid?

Oververmoeidheid medicijnenAls je lijdt aan oververmoeidheid dan heb je voor herstel een langere rustperiode nodig dan anderen. Het kan ook zijn dat je last hebt van het chronische vermoeidheidssyndroom. Dit noemen we ook wel CVS, dit wordt niet alleen maar beter door te rusten, maar het leidt ook tot verstoring van de dagelijkse werkzaamheden thuis en op het werk. Dit patroon kun je vaak niet zo eenvoudig doorbreken, ook dan geldt weer dat je moet kijken waar de oorzaak ligt.

Bij het grootste deel van de mensen is dat stress. Helaas kun je stress niet altijd helemaal wegnemen. Als je thuis of op het werk veel stress ervaart kun je kijken of je hier wat aan kunt doen, bijv. minder werkzaamheden of het bij collega’s aangeven zodat zij er rekening mee kunnen houden. Het kan voor jou ook betekenen dat je met oververmoeidheid je hele leefpatroon aan moet pakken. Het kan zijn dat je erg gehaast bent en nooit een pauze neemt, dit kan er voor zorgen dat je te moe wordt en dat het alsmaar doorgaat totdat je niet meer kunt. Dan is het belangrijk dat je hier wat aan doet en dit patroon aan gaat pakken zodat je van de oververmoeidheid afkomt en in het vervolg kunt voorkomen.