Oververmoeidheid symptomen koorts

Als je last hebt van oververmoeidheid dan ben je erg moe. Het kan zijn dat je je echt ziek voelt en dat je koorts hebt. Dan is het belangrijk dat je op tijd je rust neemt en op bed blijft liggen totdat de koorts weg gaat. Je kunt paracetamol nemen tegen de koorts, de koorts moet namelijk snel zakken zodat je weer kracht hebt om te herstellen en om van de oververmoeidheid symptomen af te komen.

beste thermometers koortsDoor de koorts kan het zijn dat je jezelf nog beroerder voelt en dan is het belangrijk dat je kijkt wat hier aan gedaan kan worden. De meeste mensen die bekend zijn met oververmoeidheid weten wanneer zij hun rust moeten nemen. Dat wil niet zeggen dat je de hele dag binnen moet blijven, want het is wel belangrijk dat je naar buiten gaat en in de buitenlucht gaat bewegen. Let alleen goed op wanneer er bij de oververmoeidheid symptomen ook koorts optreedt.

Koorts kan alsmaar hoger worden, als dat zo is dan kan er een virus of een infectie in je lichaam aanwezig zijn en dan moet je hiermee naar de huisarts. Er kan dan een antibioticakuur worden voorgeschreven, dan merk je ook dat de koorts snel zal zakken. Rust nemen is dan ook van belang, als je je druk gaat maken dan kan de koorts alsmaar hoger worden en dat moet je voorkomen.

De oververmoeidheid kan veroorzaakt worden door stress, ook hierdoor kan de koorts weer erger worden. Vermijd daarom stress wanneer je last hebt van oververmoeidheid. Het is daarom ook aan te raden dat je anderen aangeeft dat je lijdt aan oververmoeidheid zodat zij daar zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden.

Wat doe je aan oververmoeidheid en koorts?

De koorts die alsmaar hoger wordt, moet worden aangepakt. Paracetamol kan voldoende zijn, maar wanneer de koorts dan nog niet snel zakt moet je de huisarts raadplegen. Je weerstand is bij de oververmoeidheid al niet hoog, daarom moet de arts hiervan op de hoogte zijn en er wat aan doen. Er kan altijd een middel worden gegeven, maar van medicatie gaat de weerstand vaak ook naar beneden. Het is goed dat je in overleg met de arts bekijkt wat je lichaam aan kan.

Daarnaast dien je toch naar buiten te gaan ondanks dat je lijdt aan oververmoeidheid en het liefste de hele dag op bed of op de bank blijft liggen, bewegen zal je namelijk goed doen. Bij de koorts moet je alleen even opletten dat jij je goed aankleedt als je naar buiten gaat en dan kun je daarna alles weer langzaam oppakken. Bij hoge koorts kun je je extra beroerd voelen, blijf dan in je bed en zorg dat je voldoende drinkt, door koorts kun je namelijk veel vocht verliezen.

De oververmoeidheid moet je grotendeels zelf aanpakken, zeker als het door psychische klachten is ontstaan. Je moet wel weten dat het lang kan duren voordat de oververmoeidheid helemaal verdwenen is. Laat dit feit je niet verder in de put helpen.